Naar het formulier >

Update juni 2021
Vanzelfsprekend gelden er nog steeds beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De algemene regels gelden dus ook bij Gemini: volwassenen houden, als ze niet aan het sporten zijn, onderling 1,5m afstand; trainers houden 1,5m afstand tot de kinderen. Hoesten en niezen in de elleboog en bij klachten blijf je thuis. We hoeven het materiaal niet meer te ontsmetten, maar algemene hygiëne blijft belangrijk: was of ontsmet je handen voor en na de wedstrijd.

In de horeca als ook in de sportkantine moet van elke bezoeker naam en contactgegevens worden genoteerd. Dit geldt alleen als je gebruik maakt van de kantine, niet als je alleen in de kleedkamer en op het veld komt. Jeugdleden die in de kantine komen, dienen ook geregistreerd te worden. Dit geldt zowel voor Gemini-leden/ouders als voor bezoekers en tegenstanders.
De gegevens dienen vervolgens 2 weken bewaard te worden. Dit is belangrijk om eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD te vereenvoudigen indien er iemand met corona in de kantine is geweest.

De coronaregels zijn als volgt:
• Heb je klachten, blijf thuis. Meld dit via ws@gemini-korfbal.nl en per whatsapp/telefoon aan je trainer.
• Bij aankomst bij de kantine vul je jouw gegevens in op het formulier. Het formulier kan ook digitaal worden ingevuld. Daarvoor scan je met de camera van je telefoon of een QR-reader app de code die op de deur hangt. Je wordt dan vanzelf doorgeleid naar het formulier. Je kunt dit zelfs al thuis doen door op de site het formulier aan te klikken. Kom je niet in de kantine maar alleen in de kleedkamer of het veld dan is deze registratie niet nodig.
• Desinfecteer je je handen (altijd handig om zelf desinfectie in je tas te hebben).
• Indien je niet aan het sporten bent, houd je 1,5m afstand, was je regelmatig je handen en hoest en nies je in je elleboog.
• Publiek is bij wedstrijden niet toegestaan, met uitzondering van de ouders die moeten rijden.
• Douchen kan, maar wel met inachtneming de 1,5m regel. Dus om en om. Voor jeugdleden (18-) gelden deze beperking niet.
• De binnenruimtes worden zo min mogelijk gebruikt. Omkleden dus in de kleedruimte en niet in de kantine.
• Er kunnen maximaal 5 volwassenen tegelijk in de kleedruimte. Gauw omkleden, je spullen meenemen (zet onder de trap) en plaats maken voor de volgende.
• Er kan maar 1 persoon tegelijk op de trap: passeer elkaar niet maar wacht gewoon even.
• Maximaal 30 mensen in de kantine (exclusief barpersoneel). Iedereen heeft een zitplaats. Het aantal zitplaatsen in de kantine is sterk teruggebracht en zo opgesteld dat afstand van elkaar kan worden gehouden.
• Bestellen doe je aan de lage bar, uitgifte aan het hoge bar.
• Alleen pinbetalingen zijn mogelijk.
• De kantine is hoofdzakelijk ingericht als afhaalloket. Dit betekent dat je je consumpties bij voorkeur meeneemt naar buiten en dat je niet onnodig lang in de kantine blijft. Gezien de afhaalfunctie van de bar is het niet toegestaan om staand of zittend aan de bar plaats te nemen.
• In de kleedruimtes houden volwassenen 1,5m afstand. Daardoor kan de kleedruimte niet gebruikt worden voor teambesprekingen of theepauze tijdens de wedstrijd. Dit doen we buiten.
• Voor barmedewerkers: achter de bar is het niet mogelijk om 1,5m afstand te houden (zeker niet als het druk is en je het niet redt in je eentje achter de bar). Neem zelf een mondkapje mee om jezelf en anderen te beschermen.
• Bij uitwedstrijden gaan we weer carpoolen. Dat mag ook weer van de overheid. Het advies is dat wanneer mensen (18plus) die niet tot één huishouden behoren samen in de auto zitten, men een mondkapje draagt.
• Gebruik verder jouw gezond verstand en spreek elkaar aan als iemand zich niet aan de regels houdt.

2803PH Gouda

2804NE Gouda