Spelregelavond voor spelers
Geplaatst door Cindy op 04/06/2018 15:53
De meeste mensen zullen ondertussen wel gehoord hebben dat vanaf volgend seizoen alle senioren hun Korfbalmasterz spelregelbewijs moeten hebben om wedstrijden te mogen spelen. De bond heeft dit besloten omdat "Uit onderzoek blijkt dat betere kennis van de spelregels leidt tot een beter klimaat en beter gedrag op de sportvelden."

Komende donderdag kom ik langs om met jullie over spelregels te praten en jullie zo te helpen met het behalen van het spelregelbewijs. Ik verwacht dat alle senioren die hun bewijs nog niet hebben er zijn. Daarnaast zijn alle leden, ouders, supporters en vergeten mensen van Gemini welkom.

Ik wil het over de volgende dingen gaan hebben:

1.      Algemene spelregelkennis: Wat je nodig hebt voor je spelregelbewijs.
2.      De toets: Neem hiervoor een laptop of tablet mee, er is internet in de kantine. Iedereen moet hem toch maken, dus laten we het doen terwijl alles nog vers in je geheugen zit.
3.      Het verschil tussen de spelregels en fluiten — Alleen voor belangstellenden: Dit gaat over de momenten die spelers het meest irriteert. Bijvoorbeeld die keer dat je je aan de regels hield maar toch werdt afgefloten. Hiervoor wil ik vragen om vast een situatie te bedenken waar je echt niet snapte waarom de scheidsrechter (niet) floot, dan gaan we hier samen een antwoord op proberen te zoeken vanuit het oogpunt van de scheidsrechter.
4.      Tips en tricks voor de scheidsrechter — Alleen voor belangstellenden: Hoe kan je het jezelf als scheidsrechter makkelijker maken?

Ik heb er zin in, tot donderdag!

Sander